Archief 2016

Leegkomend agrarisch vastgoed

Arnhem - woensdag 27 januari 2016

In opdracht van Innovatienetwerk heeft Alterra onderzocht hoeveel boerenbedrijven in de naaste toekomst zullen stoppen. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen, dat tussen nu en 2030 naar verwachting 24.000 boerenbedrijven zullen stoppen. Hierdoor zal een omvangrijke leegstand van agrarisch vastgoed ontstaan. Wat te doen met alle vrijkomende agrarische bebouwing: Slopen, met de moed der wanhoop overeind houden of zoeken naar een nieuwe passende functie? Zijn er genoeg oplossingen denkbaar om tenminste een deel van deze bebouwing te behouden?

 Over dit onderwerp is eerder een blog verschenen op de GSRO website: Experimenteren in het landelijk gebied: vrijstaat zonder bestemmingsplan?

Edo Gies zal namens Alterra het onderzoek naar de toekomstige problematiek van leegstand van agrarisch vastgoed aan ons presenteren. Na het verhaal van Edo Gies zal Pieter Pelser een creatieve en realistische oplossing toelichten voor de invulling van een leegstaande boerderij in Twente. Dit plan heeft hij met enkele collega's in het kader van een prijsvraag ontwikkeld en het gaat nu waarschijnlijk ook uitgevoerd worden.

Programma + aanmelden:
18.00 uur:  inloop met een broodje
18.30 uur:  opening, gevolgd door de presentaties van Edo Gies en Pieter Pelser
21.00 uur:  rond dit tijdstip zal de avond afgesloten worden

Ook niet leden van de GSRO zijn van harte welkom, je kunt je opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De toegang is gratis. Wel graag aangeven of je een broodje mee wilt eten!

Locatie:
We zijn te gast bij SAB | Frombergdwarsstraat 54 | 6814 DZ Arnhem

 

Excursies

Jaarlijkse excursie

Elk jaar organiseert de GSRO een dag-excursie, voor het begin van de zomer-vakantie.

Een prima gelegenheid voor de leden, maar ook voor niet-leden, om elkaar te ontmoeten en bij te praten.

√Čn om "bij te scholen" door een dag lang tijd te besteden aan een onderwerp in een voor "Ruimtemakers" relevant thema.

Voor 2020 is, gezien de uitbraak van het corona-virus, de excursie helaas komen te vervallen.

De GSRO twittert

Volg nieuws uit de vakwereld en over Oost Nederland via onze twitter tijdlijn hieronder:

Doel

Het belangrijkste doel van de GSRO is om ervaringen te kunnen uitwisselen onder vakgenoten werkzaam in de ruimtelijk inrichting. Tijdens de bijeenkomsten wordt een actueel onderwerp voor het voetlicht geplaatst. De onderwerpen betreffen het brede vakgebied van de ruimtelijke ordening en ruimtelijke inrichting. De uitwisseling van praktische en theoretische ervaringen tussen vakgenoten vormt een belangrijk aspect.

Leden

Het ledenbestand van de GSRO bestaat uit architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, economen, landbouwkundigen, sociaalgeografen, planologen, verkeerskundigen, recreatiedeskundigen en juristen in de publieke of private sector. De GSRO heeft een klein bestuur dat de dagelijkse gang van zaken regelt.

GSRO