Nijverdal

GSRO bijeenkomst Combiplan N35 Nijverdal

Combiplan N35: spoor en weg samen in een tunnel

donderdag 23 april 2015 (Nijverdal)

In Nijverdal is de Rijksweg N35, die dwars door het dorp loopt, al jaren een bron van veel hinder. Door het drukke verkeer staat het functioneren van het centrum, de leefbaarheid in het dorp en de verkeersveiligheid onder druk. Zo’n 100 meter naar het noorden ligt, even-wijdig aan de N35, de spoorlijn van Zwolle naar Almelo, die Nijverdal in twee delen splitst. De nieuwe tunnel, die vrijwel klaar is, lost beide problemen op: spoor en N35 komen over een lengte van 3 kilometer ondergronds. Een ingrijpende operatie, want treinen en auto’s moesten blijven rijden tijdens de bouw. En interessant, want boven op de tunnel is een park aangelegd dat de gemeente samen met omwonenden heeft ontworpen. Wat nog maar eens duidelijk maakt dat burgerparticipatie en grote projecten prima samengaan.

Programma
18:30 uur: broodje en soep
19.30 uur: start excursie door Dick Schippers en Elles Wermink, bezoek aan de tunnel en het tunneldek
20.15 uur: presentatie en discussie
21.00 uur: napraten en borrel

Locatie
Start in het gemeentehuis van de gemeente Hellendoorn, Willem Alexanderstraat 7 in Nijverdal. Overigens is het gemeentehuis (ontwerp van Claus en Kaan) zelf ook een bezoek waard. 

Aanmelden
Voor 20 april aanmelden per email bij Arjan van der Laan (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Aanmelden is noodzakelijk voor wie een broodje mee wil eten! Geef bij aanmelding dus aan of je wel of niet een broodje mee eet. Introducees zijn welkom.

GSRO bijeenkomst Nijverdal
 

Excursies

Jaarlijkse excursie

Elk jaar organiseert de GSRO een dag-excursie, voor het begin van de zomer-vakantie.

Een prima gelegenheid voor de leden, maar ook voor niet-leden, om elkaar te ontmoeten en bij te praten.

Én om "bij te scholen" door een dag lang tijd te besteden aan een onderwerp in een voor "Ruimtemakers" relevant thema.

Voor 2020 is, gezien de uitbraak van het corona-virus, de excursie helaas komen te vervallen.

De GSRO twittert

Volg nieuws uit de vakwereld en over Oost Nederland via onze twitter tijdlijn hieronder:

Lid worden

De GSRO organiseert zo'n 10 bijeenkomsten per jaar. Kennisuitwisseling en netwerken zijn dan allebei belangrijke onderdelen. Tijdens een broodje voorafgaand aan de bijeenkomst kom je oude en nieuwe bekenden tegen.

Lid worden kost slechts € 40,- per jaar en staat open voor vakgenoten die iets hebben met Oost Nederland. Word ook lid door het formulier in te vullen. Óf stuur een mailtje naar info@gsro.nl om meer informatie op te vragen.

Word nu lid

 

Doel

Het belangrijkste doel van de GSRO is om ervaringen te kunnen uitwisselen onder vakgenoten werkzaam in de ruimtelijk inrichting. Tijdens de bijeenkomsten wordt een actueel onderwerp voor het voetlicht geplaatst. De onderwerpen betreffen het brede vakgebied van de ruimtelijke ordening en ruimtelijke inrichting. De uitwisseling van praktische en theoretische ervaringen tussen vakgenoten vormt een belangrijk aspect.

Leden

Het ledenbestand van de GSRO bestaat uit architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, economen, landbouwkundigen, sociaalgeografen, planologen, verkeerskundigen, recreatiedeskundigen en juristen in de publieke of private sector. De GSRO heeft een klein bestuur dat de dagelijkse gang van zaken regelt.

GSRO