Stadslandbouw

GSRO bijeenkomst Stadslandbouw Arnhem woensdag 25 februari 2015 - Arnhem   zie foto's van deze bijeenkomst

Was stadslandbouw jaren geleden nog een beweging van pioniers, tegenwoordig is het steeds nadrukkelijker aanwezig in en rondom onze steden. Het begrip ‘stadslandbouw’ omvat zowel de productie van voedsel binnen de stad als voedselproductie langs de randen van de stad. Het zijn de buurt- en volkstuinen, de plantsoenen met eetbaar groen, de daktuinen, het zijn de bedrijven in de stadsrandzone, het zijn de nieuwe ketens met regionale producten, het is hergebruik van stedelijke reststromen en nog veel meer. Stadslandbouw wordt gedragen door actieve burgers, innovatieve ondernemers, pionierende steden en vernieuwende instellingen.

Stadslandbouw is het onderwerp deze GSRO bijeenkomst op 25 februari 2015. Wat is, kan en zou onze rol moeten zijn als ontwerpers en planners die staan voor ruimtelijke kwaliteit en het een plek geven in onze ontwerp opgaven? Steven Koster is eigenaar van Puurland en mede oprichter van Kweekland, hij neemt ons mee met zijn ervaringen als ondernemer. Daarna krijgt de gemeente Arnhem, onze gastheer deze avond, het woord. Henk Wentink neemt ons mee in de vragen en opgaven waar de gemeente zich voor gesteld ziet, vanuit de wil om een voortrekkers rol te willen spelen in het ontwikkelen van Stadslandbouw.

Programma
18.30 uur: broodje en soep
19.30 uur: inleiding door Steven Koster
20.00 uur: beleid gemeente Arnhem (Henk Wentink)
20.30 uur: vragen, discussie, ideeën
21.00 uur: netwerk en borrel

Locatie
Deze avond zijn we te gast bij Kweekland, Dalweg 70a te Arnhem [kaart].

Aanmelden
Aanmelden tot uiterlijk 20 februari per e-mail bij Henk Jense via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook niet-leden zijn welkom op GSRO bijeenkomsten. Je geeft je dan op als introducé. Aanmelden is zeer gewenst en noodzakelijk voor wie een broodje mee wil eten! Geef bij aanmelding dus s.v.p. aan of je wel/niet mee-eet.

Jeroen Heij - GSRO bijeenkomst Stadslandbouw

Excursies

Jaarlijkse excursie

Elk jaar organiseert de GSRO een dag-excursie, voor het begin van de zomer-vakantie.

Een prima gelegenheid voor de leden, maar ook voor niet-leden, om elkaar te ontmoeten en bij te praten.

Én om "bij te scholen" door een dag lang tijd te besteden aan een onderwerp in een voor "Ruimtemakers" relevant thema.

Voor 2020 is, gezien de uitbraak van het corona-virus, de excursie helaas komen te vervallen.

De GSRO twittert

Volg nieuws uit de vakwereld en over Oost Nederland via onze twitter tijdlijn hieronder:

Lid worden

De GSRO organiseert zo'n 10 bijeenkomsten per jaar. Kennisuitwisseling en netwerken zijn dan allebei belangrijke onderdelen. Tijdens een broodje voorafgaand aan de bijeenkomst kom je oude en nieuwe bekenden tegen.

Lid worden kost slechts € 40,- per jaar en staat open voor vakgenoten die iets hebben met Oost Nederland. Word ook lid door het formulier in te vullen. Óf stuur een mailtje naar info@gsro.nl om meer informatie op te vragen.

Word nu lid

 

Doel

Het belangrijkste doel van de GSRO is om ervaringen te kunnen uitwisselen onder vakgenoten werkzaam in de ruimtelijk inrichting. Tijdens de bijeenkomsten wordt een actueel onderwerp voor het voetlicht geplaatst. De onderwerpen betreffen het brede vakgebied van de ruimtelijke ordening en ruimtelijke inrichting. De uitwisseling van praktische en theoretische ervaringen tussen vakgenoten vormt een belangrijk aspect.

Leden

Het ledenbestand van de GSRO bestaat uit architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, economen, landbouwkundigen, sociaalgeografen, planologen, verkeerskundigen, recreatiedeskundigen en juristen in de publieke of private sector. De GSRO heeft een klein bestuur dat de dagelijkse gang van zaken regelt.

GSRO