Bijeenkomsten 2019

fietsexcursie Zwolle BNSP GSRO

Hieronder lees je over het programma van de GSRO bjieenkomsten in 2020. Schrijf de data gerust alvast in de agenda. Aan enkele programma-onderdelen wordt nog gewerkt, dus houd deze pagina in de gaten voor de laatste updates. De GSRO leden ontvangen vanzelfsprekend voorafgaand aan de bijeenkomst de uitnodiging via e-mail.

Naast onderstaand programma laat De Ruimtemakers-Oost.NL zich graag uitnodigen door gemeenten of andere partijen om mee te denken als zij ergens mee worstelen. Het netwerk van Ruimtemakers Oost.NL (de GSRO) bestaat uit verschillende vakdisciplines zodat we, ongehinderd door voorkennis, een friise blik op een situatie kunnen werpen. Wil je meer weten over deze mogelijkheden, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ook niet leden van de GSRO zijn van harte welkom op de bijeenkomsten. Je geeft je dan op als introducé.


13 februari 2020

Park Lingezegen

Donderdag 13 februari 2020

Ter ere van het 70 jarige bestaan van de GSRO organiseren wij een lezingenreeks, waarin wij onderwerpen uit het GSRO-archief koppelen aan een actualiteit. Op 13 februari zijn de jaren ’90 aan de beurt. In dat decennium was het Knooppunt Arnhem Nijmegen (KAN) een hot issue. Park Lingezegen kan gezien worden als de erfenis van dit planologische experiment.

Datum: donderdag 13-02-2020

Tijd: van 19:00 tot 21:00

Locatie: Wageningen Campus, gebouw Lumen, zaal 1

           

Lees meer

17 april 2020

"Bottom Up" projecten en tijdelijke functies (placemaking)

Vanaf 14.30 uur, in Neede. We krijgen een presentatie over en een rondwandeling door Natuurpark Kronenkamp, onder leiding van landschapsontwerper Jacqueline Collou. Kronenkamp is een bijzonder park, dat door bewoners is gerealiseerd, op de locatie van een oude waterzuivering.

18 maart 2020

Megalomane projecten en wat er verder van terecht gekomen is

Excursies

Jaarlijkse excursie

Elk jaar organiseert de GSRO een dag-excursie, voor het begin van het zomerreces.

Een prima gelegenheid voor de leden, maar ook voor niet-leden, om elkaar te ontmoeten en bij te praten.

Én om "bij te scholen" door een dag lang tijd te besteden aan een onderwerp in een voor "Ruimtemakers" relevant thema

De GSRO twittert

Volg nieuws uit de vakwereld en over Oost Nederland via onze twitter tijdlijn hieronder:

Doel

Het belangrijkste doel van de GSRO is om ervaringen te kunnen uitwisselen onder vakgenoten werkzaam in de ruimtelijk inrichting. Tijdens de bijeenkomsten wordt een actueel onderwerp voor het voetlicht geplaatst. De onderwerpen betreffen het brede vakgebied van de ruimtelijke ordening en ruimtelijke inrichting. De uitwisseling van praktische en theoretische ervaringen tussen vakgenoten vormt een belangrijk aspect.

Leden

Het ledenbestand van de GSRO bestaat uit architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, economen, landbouwkundigen, sociaalgeografen, planologen, verkeerskundigen, recreatiedeskundigen en juristen in de publieke of private sector. De GSRO heeft een klein bestuur dat de dagelijkse gang van zaken regelt.

GSRO