Bijeenkomsten 2019

13 februari 2020

Park Lingezegen

Donderdag 13 februari 2020

Ter ere van het 70 jarige bestaan van de GSRO organiseren wij een lezingenreeks, waarin wij onderwerpen uit het GSRO-archief koppelen aan een actualiteit. Op 13 februari zijn de jaren ’90 aan de beurt. In dat decennium was het Knooppunt Arnhem Nijmegen (KAN) een hot issue. Park Lingezegen kan gezien worden als de erfenis van dit planologische experiment.

Datum: donderdag 13-02-2020

Tijd: van 19:00 tot 21:00

Locatie: Wageningen Campus, gebouw Lumen, zaal 1

           

 

Plan- en ontwerpgeschiedenis Park Lingezegen

De eerste ideeën voor een landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen ontstonden al in 1993. In 2008 kwam er daadwerkelijk een masterplan. Pas nu is het park grotendeels gereed. Landschapsarchitect Michael van Buuren was van meet af aan bij het project betrokken. Op dit moment werkt hij aan een boek over de plan- en ontwerpgeschiedenis van Park Lingezegen. Hij vertelt er met grote passie over.

Programma

18:45 Ontvangst met broodjes, koffie en thee

19:15 Welkom en intro over de jaren '90 door Sofia Opfer

19:30 Presentatie over Park Lingezegen door Michael van Buuren

21:00 Einde

Borrel?

Op de campus sluiten alle horecagelegenheden om 20:00. De studenten willen natuurlijk allemaal lekker vroeg onder de wol kruipen. Voor een borrel kunt u terecht bij Onder de Linden, Haagsteeg 16, Wageningen. Het eerste drankje wordt u aangeboden door de GSRO.

Aanmelden

Meld je aan voor deze bijeenkomst via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wil je carpoolen, of heb je nog plek in de auto? Geef dat dan aan bij je aanmelding.

Excursies

Jaarlijkse excursie

Elk jaar organiseert de GSRO een dag-excursie, voor het begin van het zomerreces.

Een prima gelegenheid voor de leden, maar ook voor niet-leden, om elkaar te ontmoeten en bij te praten.

Én om "bij te scholen" door een dag lang tijd te besteden aan een onderwerp in een voor "Ruimtemakers" relevant thema

De GSRO twittert

Volg nieuws uit de vakwereld en over Oost Nederland via onze twitter tijdlijn hieronder:

Doel

Het belangrijkste doel van de GSRO is om ervaringen te kunnen uitwisselen onder vakgenoten werkzaam in de ruimtelijk inrichting. Tijdens de bijeenkomsten wordt een actueel onderwerp voor het voetlicht geplaatst. De onderwerpen betreffen het brede vakgebied van de ruimtelijke ordening en ruimtelijke inrichting. De uitwisseling van praktische en theoretische ervaringen tussen vakgenoten vormt een belangrijk aspect.

Leden

Het ledenbestand van de GSRO bestaat uit architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, economen, landbouwkundigen, sociaalgeografen, planologen, verkeerskundigen, recreatiedeskundigen en juristen in de publieke of private sector. De GSRO heeft een klein bestuur dat de dagelijkse gang van zaken regelt.

GSRO