De creatieve geesten van congres Oostwaarts!

De creatieve geesten van congres Oostwaarts!

Hieronder lees je meer over de sprekers, rondleiders en workshop-leiders van congres Oostwaarts!
vrijdag 19 juni - 13.30 tot 19.30 uur - Arnhem

Bekijk de foto's van het congres.

Tijdens het congres Oostwaarts! worden we door onderstaande creatieve geesten meegenomen op ontdekkingstocht naar nieuwe mogelijkheden, of om even stil te staan bij de bestaande waarden. En dat alles in de omgeving van de culturele enclave van Buitenplaats Koningsweg (Arnhem).

b2ap3_thumbnail_Oostwaarts---GSRO-congres-16.jpg

Congres pagina Volledig programma Aanmelden

Hans Peter Benschop - directeur Trendbureau Overijssel
b2ap3_thumbnail_Hans-Peter-Benschop.jpgHans Peter Benschop leidt het Trendbureau Overijssel. Het trendbureau is een initiatief van de provincie. Het maakt toekomstverkenningen voor de (politieke) besluitvorming. Het Trendbureau is onafhankelijk en is een netwerkorganisatie. Benschop werkte eerder voor de gemeente Apeldoorn en voor de ministeries van VROM en V&W. Hij is onder andere medeverantwoordelijk voor de invoering van Fietsers Voorrang Rechts en de aanleg van grote hoeveelheden verkeersdrempels. Hij heeft filosofie gestudeerd in Utrecht en Parijs, en is gepromoveerd in de achttiende eeuwse wijsbegeerte in Ierland.
Trendbureau Overijssel
LinkedIn
Twitter

Luuk Oost - eigenaar Weinig Woorden
b2ap3_thumbnail_Luuk-Oost.jpgLuuk Oost, eigenaar Weinig Woorden, verantwoordelijk geweest voor verkoop defensie terreinen, nu publicist, docent, adviseur en promoverend. Luuk werkte ruim dertig jaar op het terrein van de ruimtelijke ordening, woningbouw, grondbeleid en natuur. In deze lange periode kreeg hij steeds meer oog voor de financieel-economische haalbaarheid van plannen. Nadat Luuk in 2012 veel groene grond met rode mogelijkheden had verkocht, besloot hij voor zichzelf te beginnen als tekstbeperker.
Weinig Woorden
LinkedIn
Twitter

Hans Jungerius - ontdekkingsreiziger en pionier
b2ap3_thumbnail_Hans-Jungerius.jpgHans Jungerius houdt zich vanuit z’n fascinatie voor filosofie, geschiedenis en het landschap bezig met onze omgeving. Een omgeving die vooral dat is wat wij er in menen te zien en hoe wij, wat wij zien waarderen. Deze waardering is tijdgebonden en verandert voortdurend. Om de verhalen die tot de totstandkoming van onze omgeving hebben geleid onder de aandacht te brengen organiseert Hans sinds tien jaar excursies en expedities naar minder voor de hand liggende plekken. Plekken waar vak een mix speelt van ongeziene en onderbelichte vraagstukken en kansen. Zo is Hans de drijvende kracht achter het ontstaan van Showroom Arnhem en de herontwikkeling van een voormalig defensieterrein in Arnhem tot de creaitieve enclave Buitenplaats Koningsweg.
Hans Jungerius
LinkedIn
Twitter


Harro de Jong -  landschapsarchitect en eigenaar/directeur Buro Harro
b2ap3_thumbnail_Harro-de-Jong.jpgHarro de Jong is eigenaar van Buro Harro: een ontwerpburo dat houdt van echte landschappen. Van de natuur, ook midden in de stad, van wonen alsof je altijd op vakantie bent, van plekken die je raken. We werken op alle schalen: van regio tot achtertuin, in het landelijk gebied en in de stad. We zijn constant op zoek naar manieren om de natuur en de mens, stad en land nog beter en sensationeler samen te laten gaan. Zoals in de Rode Lijst Tuin bijvoorbeeld: een zeldzaam natuur-gebied op postzegelformaat. Voor het Bartokpark in Arnhem transplanteerden we een stuk Hoge Veluwe naar de stad. Ook met onconventionele producten zoals het Groot Apeldoorns Landschapskookboek halen we alles uit de kast om het Doel, een mooier, beter landschap, voor elkaar te krijgen. Ook door zelf projecten te initiëren, zoals de Buitenplaats Koningsweg (met Hans Jungerius) en het Bartokpark, of door anderen te enthousiasmeren om in actie te komen.
Buro Harro
LinkedIn

Nick de Boer - adviseur Kondor Wessels
b2ap3_thumbnail_Nick-de-Boer_20150604-191837_1.jpgMede initiatiefnemer/oprichter KondorWessels Projecten, mede initiatiefnemer en ontwikkelaar van het project Kamp Koningsweg-Zeven Provincien. Vanaf 2013 actief met NICCON B.V. als probleemoplosser van overheden,  directeur van PPS Paleiskwartier te s´Hertogenbosch.


Kondor Wessels
LinkedIn

Congres pagina Volledig programma Aanmelden

Locatie (Map)

Je buren kennen is zo gek nog niet.
Over de expositie China8 en grensoverschrijdende s...

Related Posts

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
zaterdag 24 augustus 2019

Excursies

Het Ruhrgebied (inschrijving gesloten 27/5/2019)

Ruimtemakers-Oost/GSRO 2019
Vrijdag 14 juni 2019 (Het maximale aantal deelnemers is bereikt 27/05/2019)
Dwalen door een steeds weer verrassend Ruhrgebied

Jullie kennen natuurlijk allemaal het Ruhrgebied. Tenminste, dat dachten jullie. Want wij hebben voor jullie een aantal verrassende plekken in het Ruhrgebied gevonden. Reden om onze GSRO-excursie dit jaar in het Ruhrgebied te laten plaatsvinden.


Programma:
Het programma ziet er als volgt uit:
• We vertrekken vanuit Arnhem bij de achterzijde van het centraal station. De autoliefhebbers pikken we op bij Van der Valk in Duiven.
• Dan rijden we in een keer door naar Essen. De mooiste tuinstad van het Ruhrgebied (en ook van Duitsland): We bezoeken Margarethenhöhe, gesticht door de familie Krupp.
• Vervolgens brengen we een bezoek aan het Unperfecthaus, inclusief lunch. Een wel heel bijzonder ‘bedrijfsverzamelgebouw’ voor kunstenaars, ZZP-ers en maatschappelijke ondernemers.
• Na de lunch gaan we naar een van de haldes (voormalige sintelbergen), te weten de Halde Haniel (zie foto hieronder), op de grens van Oberhausen en Bottrop. Daar zullen we een spirituele wandeling maken van ongeveer 2 uur.
• Dit haldelandschap geeft je het gevoel in Schotland te zijn. En laat je zien hoe groen het Ruhrgebied feitelijk is. Op het eerste gedeelte is een kruisweg aangebracht met referentie naar de mijnbouw. Halverwege domineert een groot wit kruis het landschap. In het hoger gelegen gedeelte loop je over het zwarte kolengruis langs een in de berg uitgegraven theater en ervaar je het magische effect van een land art project van rechtopstaande beschilderde spoorbielzen en kijk je met helder weer uit tot voorbij het Ruhrgebied.
• Voor diegenen die niet zo goed ter been zijn is in plaats van een bezoek aan Halde Haniel een alternatief ingebouwd: Bezoek aan de Antonyhütte. Verstopt in het stadsdeel Osterfeld vind je een idyllisch groen landschap met oud vakwerkpand (ooit directiegebouw, nu museum) en een ‘industriearcheologisch’ park (onderdeel van het LVR museum Oberhausen) Hier op deze plek bevindt zich de wieg van het Ruhrgebied en werd voor het eerst op industriële wijze steenkool gewonnen.
• Na de Halde Haniel/ cq de Antonyhütte gaan we naar Eisenheim (stadsdeel Sterkrade).
Eisenheim is de eerste arbeiderswijk van het Ruhrgebied (inmiddels tot monument verklaard), vandaar uit lopen we naar CENTRO (het Neue Mitte). Het winkel- en uitgaansgebied van Oberhausen. In deze wandeling doorkruis je niet alleen een deel van Oberhausen maar doorkruis je ook de tijd. (Alternatief: of met de bus van Eisenheim naar CENTRO en daar op eigen gelegenheid rondkijken).
• We brengen een bezoek aan het oude centrum van Oberhausen (Stadtteil Alt-Oberhausen). Diner bij Pools Jazz Restaurant Gdanska aan het marktplein. Dit gedeelte van Oberhausen laat nog de pracht van weleer zien, anno nu staan veel panden staan leeg of zijn met goedkope ketens gevuld. Dankzij restaurant Gdanska is het plein weer tot leven gekomen.
• Na het diner gaan we weer huiswaarts.


Reisschema (Let op: vertrektijd bus is “hard”, rest is “voorlopig”)
07.45 uur: Verzamelen bij de uitgang van het station Arnhem-Centraal (Sonsbeekzijde);
08.00 uur: Vertrek van de bus vanuit Arnhem;
08.20 uur: Oppikken mensen bij Van der Valk Duiven;
09.30 uur: Aankomst Essen;
11.00 uur: Bezoek Unperfecthaus en lunch;
13.30 uur: Bezoek Halde Haniel of;
14.00 uur: Aankomst Antonyhütte;
16.00 uur: Bezoek Eisenheim
18.30 uur: Bezoek Oberhausen;
20.30 uur: Vertrek naar Arnhem;
21.30 uur: Aankomst Van der Valk Duiven
21.59 uur: Aankomst Arnhem


Kosten
Kosten: 25 euro voor leden. Inclusief lunch en diner.
Introducees zijn ook welkom: Voor hen bedragen de kosten 40 euro.
Het bezoek aan de Antonyhütte is facultatief en is in het programma opgenomen als alternatief voor hen die de wandeling op Halde Haniel te zwaar vinden. De entree is voor eigen rekening (rond de 5 euro).


Aanmelding
Aanmelding via Sonja Scholten via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Graag aangeven of je in Arnhem Centraal of bij Van der Valk (Duiven) opstapt.
En of je gebruik wenst te maken van het alternatieve programma. Dit in verband met de routeplanning chauffeur.
In verband met de reserveringen die we moeten maken: aanmelden voor 1 juni 2019.


Betaling
Het excursie bedrag dient bij aanmelding te worden overgemaakt op rekeningnummer
NL78INGB 0000989374 t.n.v. GSRO onder vermelding van achternaam en excursie Ruhrgebied 2019.
Vriendelijke groeten namens het bestuur van de GSRO,
Jos van der Mark

De GSRO twittert

Volg nieuws uit de vakwereld en over Oost Nederland via onze twitter tijdlijn hieronder:

Lid worden

De GSRO organiseert zo'n 10 bijeenkomsten per jaar. Kennisuitwisseling en netwerken zijn dan allebei belangrijke onderdelen. Tijdens een broodje voorafgaand aan de bijeenkomst kom je oude en nieuwe bekenden tegen.

Lid worden kost slechts € 40,- per jaar en staat open voor vakgenoten die iets hebben met Oost Nederland. Word ook lid door het formulier in te vullen. Óf stuur een mailtje naar info@gsro.nl om meer informatie op te vragen.

Word nu lid

 

Doel

Het belangrijkste doel van de GSRO is om ervaringen te kunnen uitwisselen onder vakgenoten werkzaam in de ruimtelijk inrichting. Tijdens de bijeenkomsten wordt een actueel onderwerp voor het voetlicht geplaatst. De onderwerpen betreffen het brede vakgebied van de ruimtelijke ordening en ruimtelijke inrichting. De uitwisseling van praktische en theoretische ervaringen tussen vakgenoten vormt een belangrijk aspect.

Leden

Het ledenbestand van de GSRO bestaat uit architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, economen, landbouwkundigen, sociaalgeografen, planologen, verkeerskundigen, recreatiedeskundigen en juristen in de publieke of private sector. De GSRO heeft een klein bestuur dat de dagelijkse gang van zaken regelt.

GSRO