Hieronder lees je meer over de sprekers, rondleiders en workshop-leiders van congres Oostwaarts!
vrijdag 19 juni - 13.30 tot 19.30 uur - Arnhem

Bekijk de foto's van het congres.

Tijdens het congres Oostwaarts! worden we door onderstaande creatieve geesten meegenomen op ontdekkingstocht naar nieuwe mogelijkheden, of om even stil te staan bij de bestaande waarden. En dat alles in de omgeving van de culturele enclave van Buitenplaats Koningsweg (Arnhem).

b2ap3_thumbnail_Oostwaarts---GSRO-congres-16.jpg

Congres pagina Volledig programma Aanmelden

Hans Peter Benschop - directeur Trendbureau Overijssel
b2ap3_thumbnail_Hans-Peter-Benschop.jpgHans Peter Benschop leidt het Trendbureau Overijssel. Het trendbureau is een initiatief van de provincie. Het maakt toekomstverkenningen voor de (politieke) besluitvorming. Het Trendbureau is onafhankelijk en is een netwerkorganisatie. Benschop werkte eerder voor de gemeente Apeldoorn en voor de ministeries van VROM en V&W. Hij is onder andere medeverantwoordelijk voor de invoering van Fietsers Voorrang Rechts en de aanleg van grote hoeveelheden verkeersdrempels. Hij heeft filosofie gestudeerd in Utrecht en Parijs, en is gepromoveerd in de achttiende eeuwse wijsbegeerte in Ierland.
Trendbureau Overijssel
LinkedIn
Twitter

Luuk Oost - eigenaar Weinig Woorden
b2ap3_thumbnail_Luuk-Oost.jpgLuuk Oost, eigenaar Weinig Woorden, verantwoordelijk geweest voor verkoop defensie terreinen, nu publicist, docent, adviseur en promoverend. Luuk werkte ruim dertig jaar op het terrein van de ruimtelijke ordening, woningbouw, grondbeleid en natuur. In deze lange periode kreeg hij steeds meer oog voor de financieel-economische haalbaarheid van plannen. Nadat Luuk in 2012 veel groene grond met rode mogelijkheden had verkocht, besloot hij voor zichzelf te beginnen als tekstbeperker.
Weinig Woorden
LinkedIn
Twitter

Hans Jungerius - ontdekkingsreiziger en pionier
b2ap3_thumbnail_Hans-Jungerius.jpgHans Jungerius houdt zich vanuit z’n fascinatie voor filosofie, geschiedenis en het landschap bezig met onze omgeving. Een omgeving die vooral dat is wat wij er in menen te zien en hoe wij, wat wij zien waarderen. Deze waardering is tijdgebonden en verandert voortdurend. Om de verhalen die tot de totstandkoming van onze omgeving hebben geleid onder de aandacht te brengen organiseert Hans sinds tien jaar excursies en expedities naar minder voor de hand liggende plekken. Plekken waar vak een mix speelt van ongeziene en onderbelichte vraagstukken en kansen. Zo is Hans de drijvende kracht achter het ontstaan van Showroom Arnhem en de herontwikkeling van een voormalig defensieterrein in Arnhem tot de creaitieve enclave Buitenplaats Koningsweg.
Hans Jungerius
LinkedIn
Twitter


Harro de Jong -  landschapsarchitect en eigenaar/directeur Buro Harro
b2ap3_thumbnail_Harro-de-Jong.jpgHarro de Jong is eigenaar van Buro Harro: een ontwerpburo dat houdt van echte landschappen. Van de natuur, ook midden in de stad, van wonen alsof je altijd op vakantie bent, van plekken die je raken. We werken op alle schalen: van regio tot achtertuin, in het landelijk gebied en in de stad. We zijn constant op zoek naar manieren om de natuur en de mens, stad en land nog beter en sensationeler samen te laten gaan. Zoals in de Rode Lijst Tuin bijvoorbeeld: een zeldzaam natuur-gebied op postzegelformaat. Voor het Bartokpark in Arnhem transplanteerden we een stuk Hoge Veluwe naar de stad. Ook met onconventionele producten zoals het Groot Apeldoorns Landschapskookboek halen we alles uit de kast om het Doel, een mooier, beter landschap, voor elkaar te krijgen. Ook door zelf projecten te initiëren, zoals de Buitenplaats Koningsweg (met Hans Jungerius) en het Bartokpark, of door anderen te enthousiasmeren om in actie te komen.
Buro Harro
LinkedIn

Nick de Boer - adviseur Kondor Wessels
b2ap3_thumbnail_Nick-de-Boer_20150604-191837_1.jpgMede initiatiefnemer/oprichter KondorWessels Projecten, mede initiatiefnemer en ontwikkelaar van het project Kamp Koningsweg-Zeven Provincien. Vanaf 2013 actief met NICCON B.V. als probleemoplosser van overheden,  directeur van PPS Paleiskwartier te s´Hertogenbosch.


Kondor Wessels
LinkedIn

Congres pagina Volledig programma Aanmelden