In 2010 vierde de Gelderse Studiekring Ruimtelijke Ordening haar 60-jarig bestaan. Met het bereiken van die leeftijd is naar mijn mening ook meteen bewezen dat de GSRO bestaansrecht heeft en vakgenoten bindt tot buiten het Gelderse. Het organiseren van bijeenkomsten en een jaarlijkse excursie zorgt voor een goed netwerk en brengt de leden blijvend met elkaar in contact.

Vorig jaar heeft het bestuur van de GSRO ervoor gekozen om te participeren in een website over ruimtelijke kwaliteit en cultuur in Oost-Nederland. Wij vonden dat dit meerwaarde had voor de GSRO en haar leden. Hierdoor hadden we ook een platform om verslag te doen van onze bijeenkomsten. Die samenwerking met de website heeft zeker meerwaarde gehad voor onze studiekring. Gelet op de grote interesse voor de gepubliceerde artikelen, kan er zelfs gesproken worden van een succesvolle samenwerking.

Maar diezelfde samenwerking is tegelijkertijd op het persoonlijke vlak verschrikkelijk moeizaam verlopen. Om die reden heeft het bestuur en een aantal meewerkende GSRO-leden in december besloten om hiermee te stoppen. Omdat de website van de GSRO, door een aantal technische mankementen, aan vernieuwing toe was, hebben wij het idee opgepakt om aan de nieuwe versie van de website ook een mogelijkheid toe te voegen om blogs te plaatsen. Dankzij de inspanningen van Wilger van Aalst is dat vanaf heden mogelijk.

Bij de blogs kan het gaan om verslagen van onze bijeenkomsten, maar blogs over interessante ruimtelijke ontwikkelingen in Gelderland en aangrenzende provincies zijn natuurlijk ook van harte welkom. Graag nodig ik jullie allen namens het bestuur uit om van deze mogelijkheid tot bloggen gebruik te maken. Het versterkt en ondersteunt de kennisoverdracht en netwerk functie van onze vereniging. Gelet op de in 2012 opgedane ervaringen heb ik de sterke verwachting dat de GSRO hiermee ook een nieuw tijdperk gaat betreden.

Dit blog verscheen eerder ook op een voorloper van de huidige GSRO website.