GSRO bijeenkomst - Nijmegen

GSRO bijeenkomst - Nijmegen

Tijdens deze GSRO bijeenkomst op 24 januari 2013 gaan wij werken aan de noordoever van de nieuwe rivier die binnenkort door Nijmegen zal stromen. Nijmegen bouwt, crisis of geen crisis, rustig voort aan de stad aan de overkant. De beide stadsdelen hebben door de nieuwe rivier en het eiland dat daar midden in ontstaat een heel andere relatie met elkaar gekregen dan aanvankelijk de bedoeling was, maar het is juist door al dat water een spannende opgave geworden. Hoe moet het nieuwe front van de stad eruit komen te zien? Wat zijn realistische en aansprekende scenario’s?

De GSRO-leden bieden de gemeente op 24 januari hun expertise aan. We gaan schetsen aan deze opgave, de beste ideeën worden uitgewerkt in een publicatie op
de GSRO-website en die van de gemeente. We doen dit in het Architectuur Centrum Nijmegen. We zitten daar te midden van de resultaten van de prijsvraag voor het stadseiland. De week daarvoor is de uitslag bekend geworden. Wij zullen de opgave voor de noordoever in relatie tot dit eiland beschouwen.

Mathieu Schouten zal de opgave in het brede kader zetten van de verschillende plannen aan beide zijden van de rivier, Ton Thus zal ingaan op de relatie van de
noordoever met de verschillende scenario’s voor het stadseiland. Vervolgens zal Jan van der Meer zijn vraag aan ons formuleren. En daarna gaan we aan de slag
met schetsrol en stiften! Bereidt u allen voor en leest u in ! Op de website van de gemeente is alle informatie te vinden! (document: Ruimte voor de waal Nijmegen:
http://www2.nijmegen.nl/wonen/ontwikkeling/Ruimte_voor_de_Waal en http://nieuws.nijmegenonline.nl/ruimte-voor-de-waal-2/

Aanvang programma
18:30 uur inloop en ontvangst met broodje
19:30 uur start inhoudelijk programma zoals bovenstaand is beschreven

Locatie
Architectuur Centrum Nijmegen

Foto: Minister-president Rutte


Deze aankondiging is niet eerder online verschenen.

De GSRO in een nieuw tijdperk – elk einde is een n...
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
donderdag 20 januari 2022

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ruimtemakers-oost.nl/

Excursies

Jaarlijkse excursie

Elk jaar organiseert de GSRO een dag-excursie, voor het begin van de zomer-vakantie.

Een prima gelegenheid voor de leden, maar ook voor niet-leden, om elkaar te ontmoeten en bij te praten.

Én om "bij te scholen" door een dag lang tijd te besteden aan een onderwerp in een voor "Ruimtemakers" relevant thema.

Voor 2020 is, gezien de uitbraak van het corona-virus, de excursie helaas komen te vervallen.

De GSRO twittert

Volg nieuws uit de vakwereld en over Oost Nederland via onze twitter tijdlijn hieronder:

Lid worden

De GSRO organiseert zo'n 10 bijeenkomsten per jaar. Kennisuitwisseling en netwerken zijn dan allebei belangrijke onderdelen. Tijdens een broodje voorafgaand aan de bijeenkomst kom je oude en nieuwe bekenden tegen.

Lid worden kost slechts € 40,- per jaar en staat open voor vakgenoten die iets hebben met Oost Nederland. Word ook lid door het formulier in te vullen. Óf stuur een mailtje naar info@gsro.nl om meer informatie op te vragen.

Word nu lid

 

Doel

Het belangrijkste doel van de GSRO is om ervaringen te kunnen uitwisselen onder vakgenoten werkzaam in de ruimtelijk inrichting. Tijdens de bijeenkomsten wordt een actueel onderwerp voor het voetlicht geplaatst. De onderwerpen betreffen het brede vakgebied van de ruimtelijke ordening en ruimtelijke inrichting. De uitwisseling van praktische en theoretische ervaringen tussen vakgenoten vormt een belangrijk aspect.

Leden

Het ledenbestand van de GSRO bestaat uit architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, economen, landbouwkundigen, sociaalgeografen, planologen, verkeerskundigen, recreatiedeskundigen en juristen in de publieke of private sector. De GSRO heeft een klein bestuur dat de dagelijkse gang van zaken regelt.

GSRO