Vorige week waren er in Arnhem, naast een groot aantal andere activiteiten, twee congressen in het kader van de Dutch Green Building Week. Het thema van deze week was “Green Means Business” en dat was plaatselijk ingevuld met het dagprogramma “Lokale duurzame energie en duurzame gebiedsontwikkeling. Gastvrouw voor de hele dag was oud-minister Liesbeth Spies. In deze blog wil ik verslag doen van het (deel-)congres met de titel “Nieuwe Tijden, Nieuwe Rollen”. Daarbij ging het uiteraard over alle veranderingen die van invloed zijn op gebiedsontwikkeling, waarbij steeds meer wordt ingezet op duurzaamheid. Onderdeel daarvan is de rol van energie en dat is natuurlijk niet verwonderlijk als een congres is georganiseerd door netbeheerder Liander, overigens in samenwerking met de gemeenten Arnhem en Nijmegen. Hieronder in vogelvlucht een verslag van het congres en een antwoord op de vraag welke rol energie kan spelen binnen duurzame gebiedsontwikkeling.
Lees het gehele blog Je wordt doorverwezen omdat dit blog is verschenen in het oude blogsysteem van de GSRO.
De GSRO organiseert zo'n 10 bijeenkomsten per jaar. Kennisuitwisseling en netwerken zijn dan allebei belangrijke onderdelen. Tijdens een broodje voorafgaand aan de bijeenkomst kom je oude en nieuwe bekenden tegen.
Lid worden kost slechts € 40,- per jaar en staat open voor vakgenoten die iets hebben met Oost Nederland. Word ook lid door het formulier in te vullen. Óf stuur een mailtje naar info@gsro.nl om meer informatie op te vragen.
Het belangrijkste doel van de GSRO is om ervaringen te kunnen uitwisselen onder vakgenoten werkzaam in de ruimtelijk inrichting. Tijdens de bijeenkomsten wordt een actueel onderwerp voor het voetlicht geplaatst. De onderwerpen betreffen het brede vakgebied van de ruimtelijke ordening en ruimtelijke inrichting. De uitwisseling van praktische en theoretische ervaringen tussen vakgenoten vormt een belangrijk aspect.
Leden
Het ledenbestand van de GSRO bestaat uit architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, economen, landbouwkundigen, sociaalgeografen, planologen, verkeerskundigen, recreatiedeskundigen en juristen in de publieke of private sector. De GSRO heeft een klein bestuur dat de dagelijkse gang van zaken regelt.