Op weg naar de Omgevingswet (deel2)

Op weg naar de Omgevingswet (deel2)
In de blog “Op weg naar de Omgevingswet deel 1” heb ik het proces van de totstandkoming van de nieuwe Omgevingswet beschreven. In dit deel ga ik in op de inhoudelijke aspecten van de nieuwe wet. Op welke (ingrijpende) veranderingen moeten we ons instellen en is nieuw in dit geval ook beter?

Lees hieronder verder over de nieuwe Omgevingswet. Het uitgangspunt bij deze ingrijpende wetswijziging zit besloten in de slogan “eenvoudiger, efficiënter en beter”. Door een overvloed aan sectorale wetgeving rond de Wet ruimtelijke ordening is het systeem van planvorming en vergunningverlening wel heel versnipperd geworden. Daarbovenop kwam nog de invoering van de Wabo en de Crisis- en herstelwet. Het systeem dat is opgetuigd is al lang niet meer transparant en zeker niet helder voor niet-ingewijden. In de praktijk worden er twee knelpunten ervaren, namelijk die complexe en versnipperde regelgeving en de onbalans tussen zekerheid en dynamiek. Om met dat eerste te beginnen, de nieuwe Omgevingswet zal een flinke opruiming van de bestaande regelgeving met zich meebrengen.

Lees het gehele blog
Je wordt doorverwezen omdat dit blog is verschenen in het oude blogsysteem van de GSRO.

Architectuurprijs Nijmegen 2013: Castella, diamant...
Kantoorontwikkeling moet bij stations
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft
Reeds Geregistreerd? Hier Aanmelden
Gast
maandag 26 juli 2021

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ruimtemakers-oost.nl/

Excursies

Jaarlijkse excursie

Elk jaar organiseert de GSRO een dag-excursie, voor het begin van de zomer-vakantie.

Een prima gelegenheid voor de leden, maar ook voor niet-leden, om elkaar te ontmoeten en bij te praten.

Én om "bij te scholen" door een dag lang tijd te besteden aan een onderwerp in een voor "Ruimtemakers" relevant thema.

Voor 2020 is, gezien de uitbraak van het corona-virus, de excursie helaas komen te vervallen.

De GSRO twittert

Volg nieuws uit de vakwereld en over Oost Nederland via onze twitter tijdlijn hieronder:

Lid worden

De GSRO organiseert zo'n 10 bijeenkomsten per jaar. Kennisuitwisseling en netwerken zijn dan allebei belangrijke onderdelen. Tijdens een broodje voorafgaand aan de bijeenkomst kom je oude en nieuwe bekenden tegen.

Lid worden kost slechts € 40,- per jaar en staat open voor vakgenoten die iets hebben met Oost Nederland. Word ook lid door het formulier in te vullen. Óf stuur een mailtje naar info@gsro.nl om meer informatie op te vragen.

Word nu lid

 

Doel

Het belangrijkste doel van de GSRO is om ervaringen te kunnen uitwisselen onder vakgenoten werkzaam in de ruimtelijk inrichting. Tijdens de bijeenkomsten wordt een actueel onderwerp voor het voetlicht geplaatst. De onderwerpen betreffen het brede vakgebied van de ruimtelijke ordening en ruimtelijke inrichting. De uitwisseling van praktische en theoretische ervaringen tussen vakgenoten vormt een belangrijk aspect.

Leden

Het ledenbestand van de GSRO bestaat uit architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, economen, landbouwkundigen, sociaalgeografen, planologen, verkeerskundigen, recreatiedeskundigen en juristen in de publieke of private sector. De GSRO heeft een klein bestuur dat de dagelijkse gang van zaken regelt.

GSRO