Slide background

Ruimtemakers Oost.NL

Slide background

Ruimtemakers Oost.NL

Slide background

Ruimtemakers Oost.NL

Slide background

Ruimtemakers Oost.NL

Slide background

Ruimtemakers Oost.NL

Slide background

Ruimtemakers Oost.NL

Slide background

Ruimtemakers Oost.NL

Big Data, Open Data en Ruimtelijke Ordening

Blog van bijeenkomst lezen zie foto's van deze bijeenkomst
21 jan 2015 - Arnhem

Deze GSRO-bijeenkomst staat in het teken van Big data, Open Data en ruimtelijke ordening en stedelijke ontwikkeling. Sinds een tweetal jaren bereikt ons steeds meer berichtgeving over Big Data en Open Data en in het kielzog daarvan zorg over de privacy over de openbaarheid van gegevens. In deze bijeenkomst willen we ons vooral focussen op wat Big Data en Open Data feitelijk voor ons vakgebied kunnen gaan beteken.

Op de bijeenkomst van 21 januari is Mark van der Net van OSCity onze gast. OSCity heeft met steun van onder andere de Universiteit van Eindhoven, het Stimuleringsfonds voor Creatieve Industrie en Het Nieuwe Instituut een omgeving gebouwd waarin de nieuwste informatietechnologie en ruimtelijke ordening samen komen en waarin iedereen direct geografische data kan opvragen, combineren en visualiseren.

Tijdens de bijeenkomst krijgen we een demonstratie van de mogelijkheden en zal Mark van der Net graag in discussie met ons gaan over de mogelijkheden die wij vanuit ons werkgebied van de ruimtelijke ordening en de stedelijke ontwikkeling verwachten van Big Data en Open Data.

Voor meer informatie over Mark van der Net en OSCity zie ook:
themobilecity.nl/projects/madebyus/exhibition-shenzhen-biennale/mark-van-der-net-cloud-factory/
waaarodaaaro.nl/3312/nl/mark-van-der-net
 
Programma
18.45 uur: inloop en een broodje. Grontmij, Velperweg 26 te Arnhem [kaart]
19.30 uur: Inleiding Mark van der Net OS City: Big Data en Open Data in de Ruimtelijke Ordening
19:50 uur: Demonstratie en presentatie OSCity omgeving
20:15 uur: Discussie en vragen over de mogelijkheden van de OSCity omgeving. Waar heeft de sector behoefte aan als het op data aankomt?
21:00 uur: Netwerkborrel
21:30 uur. Afsluiting van de avond
 
Locatie
Deze avond zijn we te gast bij Grontmij, Velperweg 26 te Arnhem [kaart].

Aanmelden
Aanmelden tot uiterlijk 19 januari per mail bij Sonja Scholten/CityDNA via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook niet-leden zijn welkom op GSRO bijeenkomsten. Je geeft je dan op als introducé. Aanmelden is zeer gewenst en noodzakelijk voor wie een broodje mee wil eten! Geef bij aanmelding dus s.v.p. aan of je wel/niet mee-eet.
Big data Arnhem Grontmij GSRO

Excursies

Jaarlijkse excursie

Elk jaar organiseert de GSRO een dag-excursie, voor het begin van het zomerreces.

Een prima gelegenheid voor de leden, maar ook voor niet-leden, om elkaar te ontmoeten en bij te praten.

Én om "bij te scholen" door een dag lang tijd te besteden aan een onderwerp in een voor "Ruimtemakers" relevant thema

De GSRO twittert

Volg nieuws uit de vakwereld en over Oost Nederland via onze twitter tijdlijn hieronder:

Lid worden

De GSRO organiseert zo'n 10 bijeenkomsten per jaar. Kennisuitwisseling en netwerken zijn dan allebei belangrijke onderdelen. Tijdens een broodje voorafgaand aan de bijeenkomst kom je oude en nieuwe bekenden tegen.

Lid worden kost slechts € 40,- per jaar en staat open voor vakgenoten die iets hebben met Oost Nederland. Word ook lid door het formulier in te vullen. Óf stuur een mailtje naar info@gsro.nl om meer informatie op te vragen.

Word nu lid

 

Doel

Het belangrijkste doel van de GSRO is om ervaringen te kunnen uitwisselen onder vakgenoten werkzaam in de ruimtelijk inrichting. Tijdens de bijeenkomsten wordt een actueel onderwerp voor het voetlicht geplaatst. De onderwerpen betreffen het brede vakgebied van de ruimtelijke ordening en ruimtelijke inrichting. De uitwisseling van praktische en theoretische ervaringen tussen vakgenoten vormt een belangrijk aspect.

Leden

Het ledenbestand van de GSRO bestaat uit architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, economen, landbouwkundigen, sociaalgeografen, planologen, verkeerskundigen, recreatiedeskundigen en juristen in de publieke of private sector. De GSRO heeft een klein bestuur dat de dagelijkse gang van zaken regelt.

GSRO